Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Evropski ples u Novom Sadu

Evropska plesna unija organizuje u nedelju, 21. marta najveće plesno takmičenje u Srbiji ''ESDU Serbian open'', koje će biti održano u Maloj sali Spensa.

Bez novih autobusa od 2007.

Još nije poznato kada će se republička Komisija za zaštitu prava ponuđača izjasniti o regularnosti nabavke šest autobusa za Gradsko saobraćajno preduzeće, iako je od poslednjeg pokušaja kupovine prošlo skoro četiri meseca.

"Dnevnik holding" ne povlači tužbu

Rukovodstvo "Dnevnik holdinga" bi od nemačke kompanije "Waz" ovih dana trebalo da dobije predlog novog ugovora o osnivanju preduzeća "Dnevnik Vojvodina press", a do postizanja zadovoljavajućeg dogovora, tužba protiv nemačke medijske grupe neće biti povučena.  

Stigle lisice

"Parking servis" je nabavio lisice koje će biti korišćene za zaključavanje nepropisno parkiranih vozila, ali se sada čeka da MUP Srbije donese podzakonska akta koja regulišu ovu oblast.

Gradilište problem građanima

Gradilište u Tolstojevoj ulici od broja 50 do broja 52, predstavlja veliki problem stanarima obližnjih zgrada, jer se blato rasipa na ulicu.        

Otvaranje nove trafostanice

Nova trafostanica ''Rimski šančevi'' danas će svečano biti puštena u rad, a događaju će prisustvovati ministar za energetiku Petar Škundrić i gradonačelnik Igor Pavličić.

Ulica borcu protiv nacista

Komisija Skupštine grada za davanje imena ulicama sutra će raspravljati o predlogu da Ulica Nova 91 u Veterniku dobije ime po izraelskom političaru, novinaru i direktoru memorijalnog centra holokausta ''Yad Vashem'' u Izraelu, Jozefu Tomiju Lapidu.

Novosađani piju ispravnu vodu

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine, voda koju piju Novosađani je zdravstveno ispravna, dok voda iz svih deset javnih bunara u gradu i dalje nije za piće.  

Potegao pištolj zbog veš mašine

Na suđenju u Višem sudu, Krsto Mitrović iz Futoga priznao je da je 21. maja 2006. godine, nakon kraće svađe, pucao u podstanara Miroslava Japundžu, ali tvrdi da ja to uradio u samoodbrani.  

Od danas ponovo mleko u vrtićima

Deca u Predškolskoj ustanovi "Radosno detinjstvo" od danas će ponovo dobijati mleko i jogurt uz obroke, nakon dve nedelje nestašice ovih namirnica, kaže za Radio 021 direktor Borislav Samardžić.